Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Predika kärlek i stället för att sprida hat

Sluta med hatisk propaganda och predika istället  kärlek.

Annons

Religion. När jag läser Gunilla Dahlberg Malméns insändarsvar till Muhammed Yussifs insändare (FP 10/8) så slås jag av två saker. Det första är det underliggande hatet hos skribenten och hennes likar. Hat mot allt som är annorlunda, svårt att greppa, felriktat och helt enkelt, så fel.

Muhammeds insändare, till skillnad från Gunillas, var fylld av saklighet, värme och en önskan att alla människor skulle förstå, att islam i sig inte är en hatisk eller fanatisk religion. Att det är onda individer som säger sig döda oskyldiga i islams namn, vilket de inte gör. De har helt andra baktankar.

Det andra som slår mig är att Gunilla är de xempel på ”islamiseringen” som sker i Sverige: skilda badtider för kvinnor och män, halalmat med mera.

Det svenska samhället har alltid, tack och lov, varit ett medmänskligt samhälle, där vi värnar om alla individer. Enkla exempel på detta är glutenfri, laktosfri och/eller annan allergianpassad mat i till exempel skolor och LSS till de individer som inte klarar sin vardag fullt ut på egen hand.

Gunilla, du nämner exempel på vad människor historiskt sett, gjort i Allahs namn. Vet du vad människor har gjort i kristendomens namn? Spanska inkvisitionen, massmord på kvinnor, gamla och barn under korstågen, häxbränningen. Ja, listan kan göras lång.

Dessa människor var inte kristna i sina handlingar, så varför är IS och andra fanatiker exempel på sanna muslimer? Är det inte dags att sluta med er hatiska propaganda, och i stället predika kärlek? Kärlek i form av medmänsklighet, förståelse och acceptans.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons