Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Telia glömde oss – nu får vi betala 2 000 kr extra

Jag kollade posten häromdagen och döm om min förvåning när där låg ett erbjudande om fiberanslutning till mitt hus, så där snart två år efter att de flesta andra i kommunen fått sina.

Annons

När jag läser igenom erbjudandet så ser jag att det skulle kosta 21 900 kronor och inte 19 900 kronor som alla andra i kommunen betalat.

När jag ringer till Telia för att ställa frågan vad jag skulle få extra för mina tio procent dyrare fiber så får jag svaret att det blir lite dyrare andra gången de frågar eftersom jag inte tackade ja första gången. Till saken hör att vi i mitt område aldrig blev tillfrågade förra gången eftersom vi tydligen glömdes bort.

Jag har efter påstötningar till både kommunen och Telia fått löfte om att mitt område skulle bli anslutet och som tack för visat tålamod så ska vi nu tydligen straffas med ett vite på 2000 kronor, det går faktiskt inte att se det på något annat sätt.

Tilläggas bör att jag bor ganska centralt, cirka 500 meter från centrum.

Jag har ställt frågan till kommunen om detta och fått till svar att de överhuvudtaget inte är inblandade i fibern.

Jag tycker att det låter lite underligt. Om ett kommersiellt företag vill gräva upp varenda gata i hela stan då borde väl kommunen ha något att säga till om, till exempel att alla invånare i kommunen inom tätbebyggt område borde få samma villkor.

Jag har också ställt samma fråga till Telia och där fick jag det trevliga svaret att det är valfritt att ansluta sig och kostnaden är vad den är.

Nu är det naturligtvis sant att det är valfritt med fiber men faktum är att Telia så sakta släcker ner vanliga nätet och jag märker hemma att jag tappar uppkoppling flera gånger per dag, så frågan är hur valfritt det egentligen är.

Frågan jag/vi ställer oss är om varför det är så att vissa invånare i kommunen inte har samma villkor som de flesta andra har och hur kommunen kan acceptera att det får gå till så här.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons