Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Turism och monstersnurror går inte ihop

Med monstersnurror kan alla planer på turism skrinläggas.

Annons
På väg. Fåglar lockar besökare.Foto: TT

Norberg. Hannu Högberg, kommunchef i Norberg, det är med stor glädje jag läser i Norbergsbladet att du talar om att Norberg har potential att kunna ingå i en Mineraltriangel med Falun och Sala. Det är ett strålande förslag. Järnets historia börjar ju ute i Lapphyttan nära Olsbenning. Här finns områden av riksintresse och här är lämningarna från världens äldsta masugn.

Det finns oerhört mycket att göra för att främja turistnäringen i Norberg. Få kommuner har en sådan rikedom att skörda. Jag hoppas innerligt att politikerna i Norbergs kommun är eniga med dig och med mineraltriangelsförslaget.

Här ute i Olsbenning har vi också intressanta fågelsträcksområden -varje vår och höst flyger hundratusentals flyttfåglar över vårt område – även det är av intresse för fågelskådandet turister.

Det är bara en hake – kommer det att bli en monsterpark av vindsnurror i detta högintressanta område kan alla soliga planer på samarbete och ökad turism skrinläggas – men du Hannu Högberg kanske har information om att politikerna har tagit sitt förnuft till fånga?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons