Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: V får ta på sig ansvar för den höga kostnaden

I flera avseenden har givetvis Stig Henriksson rätt i sin insändare (9/9), när det gäller kostnaderna för utköpet av Harold Nilsson.

Annons
Fick sluta. Harold Nilsson, förbundschef för NVK.

Jag anser dock inte att beskrivningen ”kort innan han ändå skulle gå i pension” kan sägas vara sanningsenlig, eftersom förbundschefen inte avsåg att ta pension förrän vid 67 års ålder. Kort innan blir då tre år.

Hade Harold Nilsson visat sig villig att gå i pension vid 65 års ålder, hade jag och säkert flera i direktionen, förordat att han stannat kvar och att tiden utnyttjats till rekrytering av en efterträdare. Om förbundschefen varit tillmötesgående, hade det blivit billigare och en uppslitande process hade undvikits.

Ett misstroende mot en chef är naturligtvis mycket allvarligt och kan bara accepteras under en kortare period. Jag håller med Marino Wallsten i insändaren 12/9, att ett stort ansvar för den uppkomna situationen, faller på Stig Henriksson och Vänsterpartiet i Fagersta, som medverkat till Harold Nilsson blivit oersättlig och oerhört dyr.

Fagersta kan glädja sig åt att få en viss rabatt i form av kommunalskatt, vilket inte Norberg får. Vad en skatteprocess mot Harold Nilsson kan komma att betyda för Fagersta är osäkert, men Harold Nilssons konsultbolag har ingen anställd och har därmed inte betalat skatt till Fagersta kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons