Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt ger mycket mer

Annons

Norbergs fullmäktige skrev till länsstyrelsen om rovdjursfrågan. Några av punkterna handlade om utökad skyddsjakt på enskilda vargar som förorsakar stor skada och oro. En annan punkt var att djurägare och företag på landsbygden som utsätts för skador måste få full ersättning av staten.

Trots att Sverige är ett av Europas rovdjurstätaste länder omsätter rovdjursturismen inte mer än 2 miljoner kronor/år. Rovdjursturismen faller inte under allemansrätten. Vilka markägare vill ha organiserat åkande på sina vägar?

Den gröna näringen jakt omsätter 3 miljarder kronor/år, bara i köttvärdet ”över disk” 1,1 miljard. Bara jakthundarna i varglänen omsätter drygt 912 miljoner/år.

I Sverige år 2010 dödades/skadades 191 får och 10 nötdjur av varg. Om man har lagt ner arbete i generationer på avelsarbete är det nog inte roligt att ha vargen strykande runt knuten.

Alla vet att hundägaren har fullt ansvar för vad dess hund kan ställa till med. Hundar som tar tamdjur/vilt och skadar människor finns det lagar för.

Nyligen (24/3) anordnades en manifestation mot den förda rovdjurspolitiken i Västerfärnebo närmare 500 personer slöt upp. När hade vi i våra trakter ett förste majtåg med så många människor?

Det var oroliga föräldrar, jordbrukare, skogsägare, hästägare och jägare. Alla är bedrövade över den förda rovdjurspolitiken, sedan spelar det ingen roll om man hatar eller älskar vargen. Vargstammen fortsätter att växa, hur har vi det om låt oss säga fem år?

Ola Jonsson, älghundsägare, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons