Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan lägger sig platt

Annons

Då jag läser prästen Per-Arne Bengtssons insändare (20/6) har jag följande kommentar. Framtidens dom över Svenska kyrkan kommer att bli skoningslös. Islams destruktiva men samtidigt kreativa krafter är härliga att skåda – själve Herren Sebaot i sin vrede kunde inte göra det bättre, effektivare.

När jag är i kyrkan, det har hänt, går jag ut i protest när jag hör den nya mjölkiga Fader vår läsas, vilket innebär att jag alltid får gå mitt i förrättningen. Jag säger adjö till Herren Sebaot och skrider ut genom mittgången.

Uppvuxen som jag är i en sekulariserad stat, med kyrkan på avstånd, med lite grann av Marx i det intellektuella bagaget, med minnen från den kvinnliga frigörelsen och upproren 1968 har jag svårt att förstå vördnaden inför religiösa sedvänjor, som återför oss till tider som jag trodde vi gjort oss av med.

Vad som är så extremt märkligt med denna debatt är att den överhuvudtaget ska behöva föras – efter gudsförnekare och frigörare som Ingemar Hedenius och Herbert Tingsten trodde man väl att den religiösa hydrans huvuden var avhuggna, att vi inte längre känner oss hotade av religionen, att den är en privatsak och att vi kan förhålla oss ganska avspända till alla religioner.

Så kommer då in i denna letargiska nation av mellanmjölkssocialism islam, som förkastar all vår avspändhet till de metafysiska tingen – och vips faller den auktoritetstroende vänstern på knä inför den nya guden och tillber den.

Svenska kyrkan ropar mea culpa, mea maxima culpa och faller undan, det största avfallet sedan Gustav Vasa plundrade klostren och förkastade påven – i svenska kyrkan har vi en kyrkoledning av lealösa ärkebiskopar där mitran inte kan betraktas som annat en symbolisk dumstrut.

Jag tror att inom en 20-årsperiod har islam helt tagit över nationen Sverige och trängt undan kristendomen enligt Greshams lag, att dåligt alltid slår ut bättre, och då skulle jag tro en kristen människa blir var mans niding.

Och satan tar den unge som klär ut sig till Lucia eller tomtenisse.

Björn Hammarbäck Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons