Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt fler vara med!

Annons

Som ganska nyinflyttad till Fagersta läser jag Fagersta-Posten noggrant för att få upplysning om hur man ser på saker och ting i kommunen. Intressant är hur man värderar det lokala företagandet och hur makthavarna agerar.

Det som fick mig att fatta pennan var en artikel (30/3) som handlade om att ”Fagersta köper minst privattjänster i landet”. Kommunalrådet Stig Henriksson, V, tyckte det var bra att Fagersta köper lite verksamhet från privata bolag och lade till: ”Vi tror inte så mycket på att lägga ut verksamhet till privata aktörer.”

Detta om något är väl att diskvalificera företagen i Fagersta som jämförs med vårdskandaler och missförhållanden.

Jag har arbetat både i stora företag, haft egen firma, nu senast i Västerås och där man i stället för att driva allt i egen regi bjuder in till upphandling och konkurrensutsättning.

Enligt min mening ger detta en trevligare atmosfär och ett öppnare, livaktigare samhälle där alla får vara delaktiga, privata som kommunala.

Dialogsidan tycker jag är väldigt intressant där det bland annat handlat om vägar och gatubelysning där en företagare själv får stå för kostnader tillsammans med föreningar i området, vilket är ovanligt när man bidrar med skatter och arbetstillfällen.

Min förhoppning: Vakna upp Fagersta, omvärdera företagspolicyn och agera därefter!

Bo Johnsson, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons