Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leva på pensionen?

Annons

I dagens Sverige har var fjärde pensionär en inkomst på cirka 5 000 kronor efter skatt. Fyra av tio har mellan 5 000 och 10 000 per månad. Hur ska pengar räcka till mat, hyra, kläder, tidning, sjuk- och tandvård samt till mediciner?

I kronofogdens register finns cirka 100 000 pensionärer registrerade för att de inte klarat av sina avbetalningar på medicin och tandvårdsräkningar, allt fler nekas lån eller avbetalningar.

Pensionärer, som hela sitt liv betalat skatt och hoppats på en behaglig ålderdom, kan inte längre göra rätt för sig. I vårbudgeten 2005 föreslog finansminister Pär Nuder att ytterligare 100 miljarder skulle föras över till statskassan från AP-fonden, den fond som vi och våra arbetsgivare, och inga andra, sedan lång tid tillbaka fyllt på för att ha till kommande dåliga tider.

Medlen i AP-fonderna har sjunkit till så låg nivå att den av riksdagen beslutade automatiska balanseringen av pensionerna (den så kallade bromsen) utlöstes, vilket innebär att pensionerna sänks. Enligt vissa beräkningar blir sänkningen uppemot 1 000 kronor per månad.

Pensionens storlek styrs av bromsen i pensionssystemet och är en del av den pensionsblåsning som politikerna i samförstånd lagt på oss – nu kan de missköta ekonomin hur mycket som helst utan att det får några politiska följder – bromsen slår till och sänker pensionerna automatiskt, och politikerna kan två sina händer.

Bromsen är den perfekta politiska trollerikonsten, den stora

illusion, som införts utan att folket haft en aning. Snart kommer bromsen att slå till med full kraft, och det så att det tjuter i däcken.

Begrunda följande: Nu går 40-talisterna i pension i stora mängder. 245 miljarder av det de betalat in i pensionssystemet har stulits, inte lånats, av Socialdemokraterna. (245 miljarder motsvarar 30 18-meters långtradare fulla med tusenlappar.)

Till bakgrunden hör att det finns ett ”lagstadgat” utrymme att ta totalt 345 miljarder från AP-fonderna till statskassan. Stölden är laglig genom att beslutet ”klubbades” med riksdagsval emellan.

En förklaring har vi förmodligen i 60-talets bostadsbyggande då AP-fondernas pengar mot usel ränta lånades ut till ett enormt bostadsbyggande som behövdes på grund av all arbetskraftsinvandring.

Notera också att dessa arbetskraftsinvandrare nu utgör en stor del av de 40-talister som ska gå i pension! Det är alltså så fantastiskt att även invandrare som man tar in för att försörja pensionärer en gång själva går i pension!

Undrar vad folk hade sagt om man gått in och plockat 100 miljarder från folks privata bankkonton? Stölderna ur AP-fonderna tror vi vore ett bra ämne för invandringskritiska flygblad. Folk bär i dag på känslan att invandringen är ett ”nödvändigt” och ”rationellt” pris man får betala för att åtminstone på sikt få en tryggad, svensk ekonomi.

Folk upplever den politiska eliten som ”proffsig” och ”smart”, inte som en som inte vet vad de gör eller fanatiker som inte skyr några medel ...

Jan Eriksson, Fagersta

Björn Hammarbäck

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons