Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på länsstyrelsens åsikt!

Tänker du avgå nu Elizabeth Pettersson, för hur kan du som ansvarig för kulturen i Norberg ha missat att de kulturhistoriska områdena i Olsbenning och Lapphyttan inte bara är av riksintresse utan också av internationellt intresse?

Annons

Hela länsstyrelsens yttrande som är ett klart underkännande åt Norbergs kommuns ”politiker” finns att hämta på länsstyrelsens hemsida.

Jag citerar från länsstyrelsens yttrande:

”Olsbenning har rötter i tidig medeltid ... Vindkraftsparken innebär att ett stort antal vindkraftverk kommer att vara synliga i riksintresset Olsbenning. Länsstyrelsen anser att riksintressets värde utsätts för stor negativ påverkan.

Lapphyttan är en nyckellokal för europeisk järnforskning. Konsekvensen bedöms bli liten – måttligt negativ. Länsstyrelsen delar inte analysens bedömning. Länsstyrelsen anser att den negativa påverkan är större. Fornlämningarnas unika värde har inte uppmärksammats.”

Som kulturutskottets ordförande borde det ha varit du Elizabeth Pettersson som skulle ha påtalat dessa negativa ingrepp i en kulturmiljö som vi alla äger! I stället var du enbart en megafon åt vindkraftsbolaget. Jag tycker du borde ta konsekvenserna och avsäga dig ditt uppdrag!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons