Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt att facket inte tog det på allvar

Annons

Svar till ”Mostrarna” fredagen den 26/7.

Kul att se människor som reagerar. Utan att ha all sakkunskap så låter det väldigt märkligt att man från fackligt håll inte tar detta på allvar. Och det är helt klart att det ger fel signaler till dem som ska ut i arbetslivet. Och speglar det allt tuffare klimatet på svensk arbetsmarknad. I mina öron låter detta som en rejäl överträdelse av LAS (lagen om anställningsskydd) och den kan man som enskild driva själv. Kan också tycka att detta är ett principfall och även om tjejen inte är med i facket så borde man gå dit och reda ut vad som har hänt. Men tyvärr är det nog ganska vanligt i dag i Sverige.

Ett land som av andra ses som etniskt och moraliskt framstående i förhållande till andra. Men med bristande utbildning i de så självklara rättigheter och skyldigheter som man har på arbetsmarknaden så kommer detta att bli än mer påtagligt. Det som skett gynnar ingen, inte ens arbetsgivaren i detta fall. Rykten om hur man behandlar personal sprider sig, och med tanke på att ungdomar faktiskt pratar med varandra på alla möjliga sätt i dag .

Tyvärr ”Mostrarna” så är det nog inte alla som känner som ni. Vanmakt, frustration och besvikelse. Det borde vara fler i vår generation som uppmuntrar ungdomar att gå med i facket. Arbetsgivarna organiserar i dag fler än vad arbetstagarna gör.

Jag pratar ofta med ungdomar som ringer till vår jourtelefon och dom har av sina föräldrar uppmanats att inte gå med i facket.

Så till sist, trots att vi är bra så har vi mycket att jobba på. Man kan hoppas på att hon fått den lön hon förtjänar!

LO-kommittén Norberg

Mikael Ladman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons