Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer fokus på lärande

Stig Henriksson (V) efterlyser M:s konkreta förslag i sin insändare 25/4. Moderaterna i Fagersta har många idéer hur vi vill att vår kommun ska bli bättre.

Annons
Skolan. Moderaterna i Fagersta vill låta lärarna fokusera mer på pedagogik och mindre på administration. Bilden: nykläckta studenter springer ut ur Brinellskolan förra året.                Foto: FP/arkiv

Vi har under senaste året haft många möten med företagare och öppna möten med invånarna.

Nu har vi sammanställt det material som inkommit och budskapet vi vill förmedla i vårt valmanifest är ”Alla behövs för ett bättre Fagersta”.

Vårt åtgärdsprogram är både lång- och kortsiktigt och syftar till ett öppet samhälle med medborgaren i fokus.

Företag, handel och jobb: Vi vill vidareutveckla företagsklimatet till något positivt som ger handeln och företagen möjlighet att aktivt bedriva sina verksamheter. Man kan inte stänga för privata aktörer inom de kommunala verksamheterna utan här måste vi ha en upphandling som är värd namnet. Etablera ett näringslivscentrum, en mötesplats där företagare, handel och myndigheter kan komma varandra närmre.

Utbildning och ungdomar: Ge lärarna mer fokus på pedagogik och mindre på administration. Se till att i möjligaste mån trygga för en fungerande vikariepool. Utöka sommarläsningen och ge möjlighet till de som behöver stöd även under andra lov.

Samarbetet mellan högstadiet och gymnasiet bör ökas för att få en bättre övergång genom prova-på dagar, föreläsningar och aktiviteter. Genom ett aktivt samarbete med näringslivet finns också utökade möjligheter och förutsättningar för ett lyckat ungdomsprogram.

Äldreomsorgen: Se på möjligheter till ett trygghetsboende. Återinför LOV och välkomna alternativ. Se till att tre timmars ledsagarservice som kommunen erbjuder genomförs. Se till att personaltätheten motsvarar behovet. Undvik delade turer och stärk personalens arbetssituation.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons