Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket bra resultat för Fagerstas skolor

Svar till ”Mamma i Västanfors” (8/10). Signaturen skriver att man läst i tidningarna att grundskolan i Fagersta är bland de sämsta i landet. Men allt är inte sant, trots att det stått tidningarna.

Annons
Eleverna på Brinellskolan gör bra ifrån sig, konstaterar avgående kommunalrådet Stig Henriksson. Foto: FP/arkiv

Skolan i Fagersta gör ett bra jobb. Men vi har problem med elever som inte kommer till skolan. De drar ner resultaten utan att det är rimligt att lasta skolan för detta. Men vi har som bekant därutöver haft landets största spontaninvandring i förhållande till kommunens storlek. Självklart påverkar det genomsnittsresultaten på kort sikt när en stor del av eleverna är nyanlända.

Räknar vi bort dessa och hemmasittarna, klarar 95 procent av eleverna att bli behöriga för gymnasieskolan. Det är inte 100 procent, men det är ett mycket gott resultat som både skolan och skolpolitikerna kan glädja sig över.

När man då vet att det görs stora insatser för att snabbt få nyanlända att komma i kapp och hjälpa föräldrarna att få hemmasittarna att ta sig till skolan vill jag nog hävda att det finns skäl att se ljust på framtiden. När dessutom samtliga grundskolor rustas upp och byggs till, nytt kök budgeteras och satsningar görs på lärarnas fortbildning och vi dessutom har bra resultat för de elever som väljer att gå på vår egen gymnasieskola, så finns det än större skäl för optimism.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons