Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg fryser arvoden

Annons

Svar till Lars-Olof Borking (14/10). Vi socialdemokrater gör allt vi kan för att förverkliga så många av våra vallöften som möjligt – även idrottshallen!

Bygget av idrottshall, inklusive lokaler för ungdomsgård, är inte skrotat utan uppskjutet på grund av det rådande ekonomiska läget. När världens ekonomier skakar, skakar även Norbergs ekonomi.

Det är alltid tråkigt när skatteprognoserna inte visar samma tendenser på hösten som de gjorde våren innan. Och det är alltid tråkigt att behöva skära i verksamheten.

När dessa beslut måste tas för att inte driva kommunen med underskott så har vi valt att bland annat skära i kommunens frivilliga verksamhet. Däribland flytt och minskade öppettider för Unkan och att göra om Kulturskolan till musikskola

Kommunstyrelsen kommer, på initiativ från Socialdemokraterna, vid nästa kommunfullmäktige föreslå att frysa politikerarvodena nästa år och att besparingen det ger ska gå till feriejobb för unga.

I de medborgarundersökningar kommunen gör har det framkommit att ett av de områden som norbergarna är minst nöjda med är lekparkerna. Eftersom vi försöker lyssna på vad norbergarna tycker, och eftersom vi försöker bli mer av en barn- och ungdomskommun, vill vi skapa en populär, centralt belägen lekpark. Kommunen har inga ”nya” pengar att skjuta till, tyvärr, utan befintliga anslag är det som får användas. Därför kommer det ta lite tid innan lekparken är färdig men å andra sidan innebär det att fler kan vara med och påverka utformningen av lekparken.

För oss socialdemokrater är det viktigt att vi även fortsättningsvis har ett sammanhållet Norberg där det inte är storleken på bankkontot som spelar roll för mina möjligheter inom skola, vård och omsorg.

Ett Norberg där lusten att lära och utvecklas tas till vara hela livet. Ett Norberg där alla behövs och som vi kan fortsätta vara stolta över. Då behöver vi ta ansvar och ha en ekonomi i balans.

Frida Jansson, S, gruppledare i fullmäktige, Åsa Eriksson, S, kommunalråd, Arne Pettersson, S, ordförande i arbetarekommunen, Gunilla Persson, S, vice ordförande i NVK, Kenneth Östberg, S, landstingsråd, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons