Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergs elever kan inte vänta på klassrum

För mig är det ideologiskt helt rätt att alla barn, oavsett bakgrund, samlas i en skola. Då har vi störst möjlighet att lyckas med integrationen och att hålla ihop samhället.

Annons

Svar till Putte Dahlström om skolan i Norberg.

Grundskolan i Norberg har de senaste åren haft en mycket stor ökning av antalet elever. Personalen gör ett beundransvärt arbete med att möta alla elever där de befinner sig, hitta tillfälliga lokaler och ställa om verksamheten efter de nya förutsättningarna. Skolledningen flaggade i januari för att ännu fler klassrum behövs i augusti, trots modulklassrum och de externa lokaler skolan nu hyr.

Politikens roll är att se helheter och planera på sikt. Vi ser att skolan över tid kommer behöva fler klassrum än vi har idag. Därför måste vi snabbt agera för att hitta långsiktigt hållbara lösningar.

Att göra om lilla gymnastiksalen, som inte uppfyller de krav vi vill ställa på idrottslokaler, till klassrum och grupprum är den bästa långsiktiga lösningen vi har hittat. Jag håller med om att det hade varit bättre att vänta med ombyggnationen tills den nya idrottshallen står färdig men det kommer dröja minst ett år. Och eleverna som saknar klassrum i höst kan inte vänta på det.

Idén att samla hela skolverksamheten på ett ställe, och att därmed flytta undervisningen från Kärrgruvans och Nickebo skola, kom från personalen. För mig är det ideologiskt helt rätt att alla barn, oavsett bakgrund, samlas i en skola. Då har vi störst möjlighet att lyckas med integrationen och att hålla ihop samhället. Kärrgruvans före detta skola inrymmer idag tre fulla förskoleavdelningar samt undervisning av elever med mycket speciella behov. Dessutom disponerar Norbergs brottarklubb gymnastiksalen. Den före detta skolan sjuder alltså av liv och rörelse.

Att nyanlända barn skulle undervisas flera kilometer från den vanliga skolan tror jag inte är någon bra idé. Att vi får chans att träffas, lära känna varandra och prata svenska även på rasterna tror jag är det absolut bästa vi kan göra för att välkomna våra nya grannar till Norberg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons