Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offras kulturskolan?

Annons

Kommunstyrelsen i Norberg

beslutade den 16 maj att föreslå kommunfullmäktige att investera i en idrottshall. Kommunstyrelsen var inte enig.

Vänsterpartiets ledamöter reserverade sig och är djupt oroade för konsekvenserna om förslaget antas av kommunfullmäktige.

Räntor på lån, avskrivningar och andra kapitalkostnader som följer med investeringen, över 3 miljoner kronor, kommer att påverka vår driftsbudget negativt i många år framöver. Dessa pengar måste då tas från de medel som ska finansiera bland annat förskola, skola och äldreomsorg.

Redan nu måste vi prioritera

hårt för att få verksamheterna att rymmas inom de tilldelade ramarna.

Vi har en förskola med god kvalitet men föräldrar har börjat reagera mot stora barngrupper. Antalet barn per anställd är

något högre än för landet i övrigt och även inom skolan har besparingar gjorts som minskat både antalet lärare och stödpersonal för elever i behov av särskilt stöd.

Vår kulturskola har fått utmärkelse som en av de bästa i landet. Ska den offras – eller ska fritidsgården ”Unkan”, som betyder så mycket för våra ungdomar, läggas ned för att finansiera driften av en idrottshall?

Nej, skolan behöver inte en ny idrottshall, snarare är det så att det behöver satsas på skolans IT- utveckling och kvalitet för att göra kommunen attraktiv och

behålla eleverna i Norberg.

Det finns många fler behov i Norberg, som till exempel att öka antalet platser i äldreomsorgen och renovera vårt bostadsbestånd.

Det är orimligt att sätta i gång ett bygge nu. Låt oss återuppta diskussionen när och om vi ser att ekonomiskt utrymmet finns!

”Att ändra sig betyder bara att man är klokare i dag än i går.”

Ordförande i barn- och utbildningsutskottet, Norberg

Majja Neverland, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons