Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohållbart, Henriksson!

En allt mer tilltagande bitterhet skiner igenom Stig Henrikssons märkliga agerande.

Annons
Fullmäktigetal. Socialdemokraterna i Fagersta kritiserar agerandet av tidigare kommunalrådet Stig Henriksson (V). Foto: Björn Westin/arkiv

Replik till Stig Henriksson (FP 4/12).

En allt mer tilltagande bitterhet skiner igenom Stig Henrikssons märkliga agerande. Han uttryckte tidigare att felaktiga beslut kan leda till miljonrullning och han menar nu att kommunen ska göra precis det, att felaktigt rulla ut miljonerna.

Att lägga det statliga engångsbeloppet 48 miljoner på ordinarie verksamhet skulle medföra väldiga problem att hålla verksamheten finansierad år 2017. Då skulle man med all sannolikhet tvingas till neddragningar.

Den nyvunna fromheten känns vare sig ärlig eller välvillig då Stig under sina 16 år vid makten har haft möjlighet att genomföra det han nu påstår sig vilja göra, men av olika skäl valt att låta bli.

Det är ett uppdämt investeringsbehov som vi nu tar itu med. Vi kommer bygga ut befintliga verksamheter inom skolan och äldreomsorgen för att klara av ett ökat invånarantal och en ökad andel äldre och behöver därför ta hänsyn till minst 20 miljoner kronor i beräknad driftökning inför 2017 års budget. Utan att behöva ta till neddragningar.

Vi kommer också säkerställa att de tillfälliga medlen används precis där de behövs som allra mest, i exempelvis skola, förskola och fritidshem.

Förlikningen i sex rättsärenden är en nagel i ögat på Stig. Det spelar ingen roll att kammarrätten tilldömde kommunen att betala ut 4,7 miljoner kronor i innestående skolpeng till församlingens friskola för år 2010. Det spelar ingen roll att man låtit granska hanteringen och konstaterat att inga fel begåtts.

Det svaret nöjde sig inte Stig Henriksson med, utan han tryckte på ytterligare på kommunens revisorer så till den grad att de känt sig hotade. Vilket i sig är mycket allvarligt.

Mest anmärkningsvärd är kommentaren ” … alla de barn som går i kommunens skolor ska nu få betala priset”. Anser Stig att de barn som går i friskolan inte är en del av kommunen?

Stig Henriksson saknar vilja till samverkan och befinner sig i opposition mot ett av två partier (varav ett han själv tillhör) som ingått en valteknisk samverkan för att styra kommunen tillsammans.

Det är inte hållbart.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons