Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödiga religioner

Annons

Varför lever en del människor efter vad en man sade för över 2 000 år sedan? Borde inte den religiösa världen borde ha gått under när vetenskapen allt mer tar över och bevisar för oss hur allt egentligen är?

På alla bilder på Jesus ser man en stilig smal man med långt hår och skägg, såg Jesus verkligen ut så? Troligtvis inte, enligt forskning var majoriteten av de människor som levde under samma tidsålder tandlösa, endast tidens adel var bildade och kunniga.

Jag tror att de ”heliga texterna”

i bibeln är oerhörda överdrifter, där folksägner förvridits för någons vinning. Religion är ett mänskligt påhitt för att kunna kontrollera samhället.

De tio budorden, de fem pelarna och den åttafaldiga vägen är helt enkelt regler för hur människorna ska kunna leva i ett samhälle – och alla hot om en evighet i helvetet fyller funktionen som straff för den som bryter dessa lagar.

Religionen fyller en funktion som väldigt enkelt skulle kunna ersättas med moderna lagar. Budskapet med religion är bra, men det utövas helt fel sätt och det gör att jag personligen sätter mig emot all typ av religion.

”Leoj Österå”, Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons