Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för 20-25 barn?

Annons

Det är inte lätt att vara invånare i Norberg. Hur den här budgetprocessen gått till är gåta för många av oss.

Tar vi till exempel barnomsorgen, som är väldigt intressant för oss med barn i Nickebo, är konsekvenserna nästan inte alls belysta i det budgetförslag som kommunfullmäktige föreslås besluta om i dag.

Nickebo förskola med ett tiotal barn ska läggas ned, från den 1 april är lokalerna uppsagda. Hur stor del av personalen som ska följa med till Norberg respektive sägas upp framgår inte.

Personaltätheten i Nickebo är i stort samma som i Norberg med undantag för den 50 procentiga tjänst som sköter kök och städ.

Ska det bli någon större besparing måste alltså också förskollärare/barnskötare sägas upp. När vi frågar efter hur planen ser ut och hur besparingarna är beräknade får vi till svar att varken underlag för den beräknade besparingen eller plan för vad som ska hända med barnen finns.

De tiotal barn som finns i Nickebo ska dock erbjudas plats inom barnomsorgen i Norberg. Samtidigt vet vi att det står 14 barn i kö till barnomsorg i Norberg och de ska enligt lag beredas plats under vintern.

Detta i ett läge då det redan är väldigt trångt inom barnomsorgen med grupper på uppemot 27 barn. Anser föräldrar med barn inom förskolan i Norberg att det får plats ytterligare 20-25 barn där? Vi från Karbenning känner oss mycket tveksamma till detta.

och Karolina Werner Hakso

Karbenning

Mats Andersson, Micke Skansfors

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons