Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker visste inte

Annons

Mikael Björlestrand, Kommunal (17/10), jag kan lugnt försäkra dig om att hade vi politiker varit informerade och dessutom haft en möjlighet att stoppa socialchef Kerstin Olla-Stahres beslut att höja lönerna för vissa chefer

2010, hade vi gjort det omedelbart.

Beslutet var högst olyckligt, eftersom det avviker

markant från de gängse

principerna för lönesättning och riskerar att ge oanade effekter på hela kommunens samlade lönesättning och i förlängningen kommunens ekonomi.

Hennes beslut togs sannolikt under våren 2010, då kommunen politiskt styrdes av den gamla organisationen och Inga-Stina Hesselius, S, var ordförande i nämnden. Det är inte ett sätt att skylla ifrån mig utan bara ett tillrättaläggande. Politikerna hade helt undanhållits den informationen.

Beslutet visar att det behöver ske en reglering av kommunens delegationsordning. I dag kan en förvaltningschef höja lönerna hur mycket som helst till vem som helst utan att politikerna kan gå in och undanröja beslutet. Det måste vi ändra på.

Vad gäller sociala utskottets hantering av frågan så fanns den med på dagordningen den 26 april och då på basis av Kommunals frågeställning. Utskottet behandlade dock inte frågan mer än att förvaltningen uppmanades att återkomma med information, eftersom det inte är en fråga för politikerna att fatta några beslut i.

Jag har vid ett flertal av kommunstyrelsens sammanträden tagit upp frågan med kommunalrådet Åsa Eriksson, S, för att få klarhet i vad som hänt och jag har fortfarande inte fått någon rimlig förklaring till förvaltningschefens beslut.

Slutligen hoppas jag att Norbergs kommun inom en snar framtid moderniserar sin e-posthantering så att det motsvarar dagens krav på funktionalitet så kanske möjligheten att komma åt och svara på sina mejl förbättras – om inte för att undvika framtida spekulationer om varför folk inte får svar på sina mejl.

När kan vi exempelvis läsa mejlen i våra smartphones?

Norberg

Christer Filipsson, FP

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons