Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte kommunens gym för personalen

Alliansen har i dagarna beslutat att Skinnskattebergs kommuns personalgym tas bort från 1 januari 2017. Anledningen sägs vara kostnaden men denna var inte presenterad i underlaget.

Annons

I kommunal ekonomi är det småslantar ni har att tjäna. Små pengar som ger stora hälsoeffekter, något som det finns gott om vetenskapliga belägg för.

Personalklubben har under de senaste åren byggt upp personalgymmet som i dag är välutrustat, fräscht och dessutom mer och mer välbesökt. En kommun har till uppgift att hela tiden väga kostnad mot nyttan så även i det här fallet.

För två år sedan skrev moderaten Bo Öberg en motion om att införa obligatorisk träning för all kommunens personal. Motivet var tydligt uttalat! Bo Öberg hänvisade till den dokumenterade kunskapen angående fysisk träning och dess positiva effekter på hälsan. Har all denna kunskap redan fallit i glömska?

Skinnskattebergs kommun kommer att införa en så kallad friskvårdspeng för de anställda från och med 2017, det stödjer vi socialdemokrater. Frågan jag ställer mig, varför inte erbjuda personalen båda alternativen?

Parallellt med detta levererar Skinnskattebergs ideella föreningar väldigt mycket friskvård och folkhälsoaktiviteter till kommunens tacksamma medborgare. Här spelar politiken en viktig roll, bland annat genom att se till att dessa föreningar erbjuds så bra lokaler som möjligt. 2016 har vi fortfarande föreningar som utövar sina aktiviteter i sedan länge utdömda lokaler samtidigt som delar av vår fina före detta folkhögskola ekar tomhet. Jag ser denna bistra utveckling som avsaknad av politisk vilja och styrning.

Som liten kommun är det otroligt viktigt att ta hand om våra föreningar som ger oss invånare så fantastiskt mycket bra fritidsalternativ, både för vår kropp och knopp! Jag tror att de flesta kan skriva under på det. Men, politiken måste göra större skillnad. Ta inte föreningslivet för givet!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons