Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bildades elevgrupper

Annons

Svar till ”Micke, Fagersta” (14/3). Alfaskolan genomförde nyligen ett informationsmöte för föräldrar till barnen i förskoleklasser, basen för höstens årskurs ett. Nästan samtliga elever hade någon vårdnadshavare närvarande.

Syftet var att informera om skolans uppdrag, mål och riktlinjer enligt den nya läroplanen samt att beskriva hur vi tänker arbeta med detta i årskurs 1.

Det fanns utrymme att ställa frågor och yttra sig om processen för att forma årskursens grupper.

Jag förklarade vår strävan att skapa jämnstora klasser av utbildningsskäl och hur vi låtit barnen delta i grupputvecklingen för att motverka mobbning och andra diskrimineringsyttringar.

På så sätt blev grupperna lika stora och varje elev fick genom att ”önska” sig tre kompisar i den nya klassen säkerställa att man i utgångsläget känner sig trygg med kamraterna.

Det förtjänar att påpekas att samtliga lärare som ska arbeta i årskurs 1 i höst är behöriga enligt Skolverkets krav och att utbildningsorganisationen inte är annorlunda beroende på gruppindelningen. Den utformas för att i alla aspekter ge barnen den undervisning de behöver.

Välkommen till ett fördjupat informationsmöte på skolan, där jag och mina medarbetare ytterligare kan få förtydliga våra åtgärder för barnens bästa.

Rektor, Alfaskolan, Fagersta

Yvonne Flodström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons