Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sådant hör inte hemma i arenan!

Använd inte Fagerliden som en ventil för undertryckt frustration och ilska.

Annons

 Var på hockey i onsdagskväll. En härlig derbymatch med våra hjältar i Faik-tröjorna på ena sidan och dalakonkurrenterna från Avesta på andra sidan. Över 400 i publiken, dottern som fick följa med trots att det var mitt i skolveckan, mycket trevligt bemötande från alla frivilliga som satsar sin fritid och kraft och en tät match som gick till både förlängning och straffar bäddade för en näst intill hellyckad kväll.

Näst intill skriver jag, eftersom jag åkte hem med en dotter som hade en klump i magen på grund av den halva procent bland publiken som lämnar det mogna vuxenlivet utanför hallen när den kommer.

Ord som ”det är bra, kör ner klubban i halsen på honom ...”, och tillmälen om och till domaren som jag inte ens vill formulera i text, hör inte hemma på en idrottsarena!

Hur ska vi kunna lära våra barn social kompetens och förklara för dem hur vi bör uppföra oss som medmänniskor, när inte vuxna i en ”leksituation” kan agera vuxet. För att inte tala om den skam man känner inför alla gästande supportrar som med sitt besök låter sköna tusenlappar flyta in i klubbens kassa. Fram för applåder, hejaramsor och jubel men använd inte Fagerliden som en ventil för undertryckt frustration och ilska.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons