Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre sjukgymnastik

Annons

Mitt Hjärta gick ut i Fagersta-Posten i somras och berättade att bolaget planerade att säga upp våra Fagerstabaserade sjukgymnaster på Bergslagssjukhuset på grund av att kompetensen skulle höjas.

Den nya entreprenörens (I Mål/Erikslunds sjukgymnastik i Västerås) representant Ingela Lundholm Ågren gick ut i radio och uttalade sig om att hon inte såg några problem alls att få sjukgymnaster till Fagersta med mycket hög kompetens.

Nu har det visat sig att antalet sjukgymnaster är lägre än under landstingsstyret och att kompetensen hos dessa faktiskt är lägre än hos de sjukgymnaster som blev avskedade.

Inte heller finns rehabassistent för de patienter

som tränar i Viljan/träningslokalen. Det har blivit svårare att komma i kontakt med rehabpersonal, både över telefon och i direktkontakt, dessutom är väntetiden lång för att få en tid.

Jag är nu fundersam då det nu visat sig att en av de nya sjukgymnasterna kommer sluta i januari. Hur många sjukgymnaster ska det finnas för att täcka upp behovet hos hela Fagerstas befolkning och vilken kompetens ska de ha?

Tidigare nöjd patient, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons