Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-ledamöter skolkar – även i Fagerstapolitiken

I en granskning av DN visar det sig att SD:s ledamöter är de som skolkar mest i riksdagen.

Annons
Riksdagsledamot. Margareta Larsson (SD) närvarar inte men får ändå lön.

Rekordet sätts nog av ledamoten Nina Kain som lyckats vara borta 168 av 170 voteringar!

Om man nu inte ska räkna in Jimmie Åkessons svärmor, Margareta Larsson som tagit en välbetald ”time-out”. Med 62 400 kronor i månadsersättning har nu strejkat i fyra månader och inte visat sig i riksdagen på den tiden.

Men de stämmer ganska väl med den lokala bilden. I Fagersta har SD fem mandat i kommunfullmäktige. På senaste mötet var det en (1) sverigedemokrat som stod ut med att stanna hela mötet som ändå inte varade mer än en timme och tio minuter.

I december hade ändå tre av fem masat sig till mötet och de stannade hela tiden!

Mötet dessförinnan kan nog betecknas som årets viktigaste eftersom kommunens budget för det kommande året och planen för resten av treårsperioden spikas då. Då var det en (1) av fem SD-ledamöter som hedrade mötet med sin närvaro. Inte under något av dessa möten har någon SD-ledamot varit tillräckligt pålästa och förberedd för att lägga några förslag och argumentera för dem. Däremot har de få ledamöter som deltagit enigt och samfällt troget röstat mot vänsterförslag om förbättringar inom förskolan, skolan och äldreomsorgen.

För detta dryga arbete kan man under valperioden kvittera ut 360 000 kronor i partistöd – om man har mage att göra anspråk på pengarna?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons