Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex timmar på akuten

Annons

Fy för att vara sjuk i dag i Västmanland! Min dotter är under utredning och vi hoppas snart få svar, fram till dess kvarstår smärta och oro. Hon har då och då ”skov” som gör fruktansvärt ont.

Under flygresa får hon ett skov. Hon måste ligga d å hon inte kan sitta. Vi vet nästan inte hur hon ska klara sig hem. När hon kommer hon och ringer jag 1177 och förklarar läget. Åk till akuten i Västerås, är rådet.

Sagt och gjort. Vi åker från Norberg och kommer dit halv sex på kvällen och får nästan omgående träffa en sjuksköterska. Det känns bra att vara i trygga händer, trots feber och jätteont.

Kirurgin blir det, men det kan ta lite tid. Ni får sitta ute i väntrummet så länge... Jag hör folk säga att fem timmar får man räkna med när man sätter sin fot här. Nej, säger jag, det är inte möjligt.

En kille i 13-års åldern berättar att han var där häromdagen och har brutit armen. Nio timmar fick han vänta. Alla säger att det är så.

Äh, tänker jag, de överdriver nog lite. Människor är sjuka här, det kan inte vara så. Det får inte vara så.

För att göra en lång historia kort, efter sex timmar (!) med en dotter som är helt slut har vi fortfarande inte fått hjälp. Ingen annan heller!

Någon kommer ut och säger att det är lång kö, man kan inte göra någonting. Min dotter gråter och har ont. Hon får inte äta eller dricka. Att ta beslutet att vi åker hem känns förskräckligt.

Min dotter vill inte och orkar inte sitta där. Jag ser andra lösningar på problemet, som jag inte tänker ta här.

Jag vill bara delge vår berättelse om hur det ser ut. För guds skull bli sjuk mellan 8.00 och 16.00 på vardagar!

Det ska inte få vara så här. Vad ska vi göra? Jag sänder en tanke till alla er som är sjuka. Det vill till att man ska bli det innan man förstår. Och sedan en tanke till våra politiker? Hallå vakna! Ska det vara så här?

Veronica, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons