Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola går före museum

Annons

Svar på insändare om Skolmuseet (1/7). Hans Rydebert anser att en kulturminnesmärkning av Klockarbergsskolan borde påskyndas. Då kan jag meddela att en begäran till länsstyrelsen är gjord redan.

Och tyvärr har länsstyrelsen meddelat att Klockarbergsskolan inte kommer att byggnadsminnesförklaras, eftersom för mycket har ändrats sedan byggnadens ursprungliga skick. Så där har

lite av kulturvärdet försvunnit, tyvärr.

Däremot har inte inventarierna prövats för kulturminnesförklaring. Vilket vi tycker det ska göras. Den frågan äger hembygdsföreningen att ta ställning till.

Hans Rydebert och även Gunnar Stenås anser att vi bedriver en vingelpolitik i kulturfrågor och frågar sig varför.

Man får kalla det vad man vill, men om verkligheten förändras måste också vi politiker vara beredda att förändra oss och ompröva tidigare beslut och det har vi gjort.

Så nog vet den vänstra handen vad den högra gör, det kan jag försäkra. Renoveringen och upprustningen av byggnaden blev mycket dyrare än väntat. Och det måste ställas mot andra angelägna satsningar.

Vi behöver rusta och modernisera våra skolor för att barnens arbetsmiljö ska vara bra och för att kunna använda oss av moderna pedagogiska metoder och det kostar pengar.

Likaså behövs fler satsningar

inom skolan för att våra elever ska klara kunskapsmålen.

Det föds och flyttar in fler barn än tidigare, vilket är positivt, och det ställer höga krav på förskolan att se över lokalbehovet och då behovet av att öppna fler avdelningar, vilket också kostar pengar.

Kultur är viktigt, men barnen är det viktigaste vi har och är

Fagerstas framtid och vi prioriterat detta högst i vår verksamhet och det tänker inte jag att göra avkall på.

Ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden

Ove Nilsson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons