Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopor – en fara för barn

Annons
RISKABELT. Insändarskribenten konstaterar att det kan ligga vad som helst i gräset.

Den 15 april på förmiddagen åkte jag förbi den stora gräsplanen vid Risbroskolan/Brinellskolan och såg då att en ansenlig skara med småbarn som bar gula västar och i sina händer höll gula plastpåsar.

Barnen var uppdelade i par och plockade skräp på hela gräsytan! Barnen var inte gamla, uppskattningsvis någonstans mellan förskoleklass och andra klass. Det som jag ställer mig frågande till är varför dessa barn ska städa denna yta? Jag menar, dessa barn har förmodligen inte slängt en enda glasspinne på gräsmattan.

Gräsmattan nyttjas av betydligt äldre personer, både på och utanför skoltid. Detta medför således att det kan finnas vad som helst liggandes i gräset. Jag vill inte få ett telefonsamtal hem där någon berättar att min son på 6 år har stuckit sig på en kanyl då han städade en offentlig gräsmatta. Då skulle jag uppriktigt bli vansinnig.

Jag har förståelse om man som lärare tar ut barnen i utbildningssyfte för att påvisa skräphantering, men att skicka ut barnen på en så pass stor offentlig grönyta och städa upp efter andra vuxna är för mig helt ofattbart.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons