Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd kulturarvet i stället för vindkraftsbolaget

Gör en pudel nu Elizabeth Pettersson och ta med dig dina kamrater från fullmäktige, Sten, Putte, Madde och allt vad de heter.

Annons

Lägg inte mer energi på att stötta ett kommersiellt vindkraftsbolag som gjort en undermålig miljöundersökning. Ni hade fel! Ni var för okunniga! Ni var för dåligt pålästa!

Tala inte om att Norberg vill ligga i framkant vad gäller teknik och vindkraft. Det är närmast patetiskt. Du är minst femton år försent ute. Det är nya tider nu!

Hoppa i stället på det kulturtåg som går genom kommunen. Var stolt över att Riksantikvarieämbetet anser att Olsbenning och Lapphytteområdena är internationellt kulturhistoriskt värdefulla.

Du känner väl till att Riksantikvarieämbetet till och med var här förra veckan – det är mycket ovanligt att ämbetet gör sådana utflykter och visar med stor tydlighet hur viktigt de anser att området är.

”Riksantikvarieämbetet anser att en vindkraftsetableringar på Målarberget i enlighet med föreliggande förslag skulle medföra skada på riksintresset Olsbenning.” Citat från deras skrivelse som tillställts Miljöpröningsdelegationen i Uppsala.

Läs deras yttrande, läs också Jernkontorets yttrande om den unika kulturmiljö som finns i Olsbenning med sina stora gamla bergsmansgårdar och med fornminnen från medeltiden och framåt runt om byn i skogarna.

Försök att förstå!

Lägg ner att stötta kommersiella intressen, var med att utveckla i stället det kulturarv som finns här och som vi alla äger. En miljö vi bör vårda oss om!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons