Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa jättesnurrorna!

Det är så väldigt tyst om det ofattbara bygget av en storskalig vindkraftspark, som planeras alldeles vid vår kommungräns mot Dalarna i Smedjebackens kommun.

Annons
Vindplaner. Oppositionen i Skinnskatteberg uppmanar kommunens rödgröna majoritet att agera emot Eons planerade vindkraftssatsning.            Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

I Alliansen har vi försökt tala med majoriteten (V, S, MP) om vikten av att vi redan nu skickar inlagor till framför allt Eon, som söker tillstånd till denna park, men också till länsstyrelser i Västmanland och Dalarna och uttalar vårt absoluta nej till detta mastodontbygge.

Är vi emot vindkraft? Absolut inte. Det vi protesterar mot är storskaligheten och vad den för med sig för vår kommun. De som redan nu är väldigt oroade är naturligtvis alla de som bor i Baggådalen och dess förlängning upp mot Malingsbo och Kloten. Här kommer livet helt att förändras. Men den förändringen berör oss alla, som vill ha en orörd natur i detta stora område, där det i dag finns friluftsliv med bad, bär- och svampplockning och fritidsfiske och jakt.

Området som berörs är lika stort som 3600 fotbollsplaner eller 18000 villatomter! Stora arealer skog måste avverkas och breda vägar för alla transporter måste dras fram i vår vildmark, som dessutom troligen måste inhägnas på grund av av iskast från vindsnurror, som kommer att ha en diameter 1,5 gånger större än Globens.

Vindsnurrorna kommer att byggas i ett högt beläget område och bli 200 meter höga och kommer att synas över 8 mil och blinka till oss alla hela nätterna. Bullret kommer att höras långt utanför området.

Är det någon som tror på inflyttning till vår kommun, om detta blir verklighet? Idag ökar turismen varje år i vårt område till glädje för oss alla.

I Alliansen håller vi på att samla in namn på protesterande medborgare. Vi skulle önska att även majoriteten ville ställa upp. Vi ska gemensamt visa, att vi är överens om att få Eon att lägga ner planerna på denna miljöförstöring.

Detta borde inte vara en stridsfråga mellan politiska partier i vår kommun. Det här är först och främst en överlevnadsfråga.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons