Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa uppdelningen av Bergslagssjukhuset!

Det framgår nu helt tydligt, att om landstingets rödgröna politik får styra Bergslagssjukhusets framtid, då blir det sämre sjukvård för Fagerstaborna.

Annons

Liberalerna Fagersta har nyligen startat en namninsamling mot det planerade landstingsbeslutet. Alla ni som vill delta i namninsamlingen kan gå in på vår Facebooksida. Där kan man även lyssna på en visa som vi tillägnar personalen på Bergslagssjukhuset.

Enligt det förslag som föreligger tar landstinget tillbaka samtliga enheter med undantag av vårdcentralen, som Mitt Hjärta fortsätter att driva. Beslutet skall snart fattas av landstinget.

Det förhållandevis lilla Bergslagssjukhuset delas rakt av. Cirka halva sjukhuspersonalen går över till landstinget medan personalen i vårdcentralen fortsätter att tillhöra Mitt Hjärta.

Detta gagnar givetvis inte möjligheterna att leverera bra sjukvård till Fagerstaborna.

I den oberoende revisionsrapporten som presenterades i höstas, poängterades fördelarna med ett sammanhållet sjukhus med flera kompletterande enheter som kan samverka. Detta är viktigt för att optimalt utnyttja kompetent personal och organisera och utveckla verksamheten så effektivt som möjligt. Det är säkert också lättare att rekrytera och behålla personal om verksamheten är stor och integrerad.

Oavsett om man tycker att sjukvården i Fagersta skall drivas av landstinget eller av någon annan, så blir sjukvården sämre i Fagersta med det föreslagna alternativet. Ett delat sjukhus fungerar sämre än ett sammanhållet sjukhus under en gemensam ansvarstagare.

Vi Liberaler i Fagersta vill något helt annat än de rödgröna. Man bör snarast påbörja en ny långsiktig upphandling med seriösa sjukvårdsföretag, däribland Mitt Hjärta, som skall vara slutförd innan det nuvarande avtalet går ut. Detta får sedan utvärderas mot landstingets alternativ och krav. Låt den bästa sjukvården vinna, inte den rödaste politiken. Delta i vår namninsamling!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons