Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrande säger alltid nej

Annons

Kommunfullmäktige i Skinnskatteberg (21/11) behandlade alliansens förslag om sänkt månadsavgift för trygghetslarm, från 250 till 100 kronor/månad. Förslaget avslogs av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, med 16 röster mot 15. De motiveringar vi fick var följande:

1) Trygghetslarmen är behovsprövade! Det var vi redan medvetna om. Dessutom är det inget hinder för att sänka avgiften.

2) I nuläget berörs endast cirka 20 personer av en månadshyra på 250 kronor, eftersom många får mer hjälp och det finns ett tak för vad man behöver betala. Det visste vi också, men vad ingen inom S, V och MP överhuvudtaget nämnde, var de personer som skulle behöva trygghetslarm, men som inte anser sig ha råd, varför det inte är någon idé att söka.

Den här frågan handlade inte om brist på pengar utan om brist på intresse, eftersom det var alliansen och inte de röd-gröna som kom med förslaget.

Tyvärr ser vi denna valperiod

som en röd tråd från de röd-gröna att avslå alla förslag från alliansen så snabbt som möjligt, helst utan utredningar. Detta gäller speciellt behandlingen av våra motioner.

Den här gången avslogs en motion om en utredning om behovet av fritidsgård för barn och ungdomar i södra kommundelen. Att det skulle bli avslag borde vi kanske ha förstått från början, eftersom intresset för vår befolkning i södra kommundelen från de rödgrönas sida är obefintlig.

Det enda goda nyheten, som kommit södra kommundelen till del, är en ny och fräsch badplats med badbryggor, och det hade aldrig blivit av utan alliansen!

Rolf Andersson, C,

Pernilla Danielsson, M,

Lars Carnbrand, KD,

Skinnskatteberg

Carina Sándor, FP,

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons