Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svara om parkbygge!

Annons

Visst är det bra med en skatepark för barnen i Skinnskatteberg – men vad har det kostat, hur gick det till och hur bra blev resultatet?

Kommunalrådet Lars Andersson, S, sade 2010 att parken skulle nyttjas av 100 barn och vara underhållsfri i 30-40 år. Hur tänkte man och hur gjorde man?

Önskemål kom från ungdomar om en skateboardpark, där man även skulle kunna cykla.

I andra kommuner har man analyserat och studerat liknande projekt och jämfört behov och kostnader, men inte i Skinnskatteberg.

Här har ”någon” kommit fram till vad det kan kosta som mest med ett

resultat som knappast uppfyllde någons önskan.

En platsgjuten skatepark hade kostat drygt 1 miljon kronor, med zoner för både nybörjare och proffs, för både cykel och bräda.

Vad fick vi i stället? Jo, några betongblock uppställda på en redan asfalterad yta!

I Fagersta-Posten (12/3) lovade Lars Andersson att vända på alla stenar eftersom det ”inte finns någonting att dölja”. Så låt täcket

falla:

På vilka grunder beräknades kostnaden till knappt 1 miljon kronor? Vad blev den faktiska kostnaden? Vem är det som ska ha 138 000 kronor i årsavgift och för vad? Fredrik Skogs, V, företag har fått 85 750, för vad?

Färdig armerad betong kostar cirka 2 000 kronor per kubikmeter. Hur många kubikmeter blev det? Varför anställdes en projektledare? Vad gjorde projektledaren och hur mycket kostade det?

Revisorerna har börjat gräva och jag hoppas att det inte bara är toppen av ett isberg av mygel.

Skattebetalare, Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons