Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ursvenska helgdagar?

Annons

Anders Törnblom (16/5) har

retat upp sig på det snabbt tillbakadragna S-förslaget att även den så kallade muslimska julaftonen skulle bli en röd dag.

Ja, det var ju dumt, det är klart vi ska behålla våra ”ursvenska” helgdagar! Julen som firas till minne av födelsen av en ”palestinsk brottsling och uppviglare”, antagligen kallad ”terrorist” av de styrande.

Eller påsken som dels firas på grund av avrättningen av denna palestinier, dels på grund av den ”barmhärtige gudens” straffdom när han lät döda alla egyptiska gossebarn.

Midsommaren, den svenskaste

av helger, har kyrkan lyckats omforma. Då firar vi ju Johannes Döparens födelse – en annan ”terrorist” som slutade med sitt huvud på ett fat. Enligt romarna en karismatisk ledare och politisk riskfaktor

Och även Valborg var dotter till en utlänning. 1 maj firas på grund av av en arbetarmassaker i USA. Allhelgonahelgen – ja, inte är det många helgon som varit svenska efter den heliga Birgitta.

Anders Törnblom vill inte

heller ha moskéer och minareter. Ja, det möter stort motstånd när konstigt klädda, svartmuskiga män kommer från främmande land och ville bygga helt osvenska byggnader.

För 1 000 år sedan kallades de munkar och långsamt har vi vant oss vid dessa egendomliga byggnader och kallar den kanske vackra. När blev kyrkorna svenska? Det kanske inte skadar att tänka över en smula.

Religionsfrihet?, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons