Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad mer skär ni ned?

Alliansen med SD i Skinnskatteberg satsar på en helt ny verksamhet, som kommer att kosta åratal framöver vilket innebär att till exempel äldreomsorgen får minskade anslag.

Annons
Beslut. Carina Sándor (FP) vid fullmäktigemötet i Skinnskatteberg där alliansens budgetförslag röstades igenom. Foto: Anders Jansson/arkiv

Det är bra att det även till södra kommunen flyttar in unga familjer med barn och att ni har ett rikt föreningsliv i likhet med övriga delar av kommunen.

Hed skola som tvingades lägga ner är tyvärr också i likhet med andra kommundelar, till exempel skolan i Riddarhyttan. De flesta mindre kommuner har under en längre tid minskat i antal invånare vilket innebär dels lägre skatteintäkter och dels färre barn.

När föräldrar har valt att låta sina barn gå i skolan i Kolsva skickar Skinnskattebergs kommun med varje elev cirka 85 000 kronor netto/år till Köpings kommun. Det finns även elever som går i andra kommuner, till exempel i Fagersta.

Hemkommunen är inte ansvarig eller skyldig att bekosta skolskjuts för elever som går i andra kommuner.

Nu har Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna röstat för att cirka 500 000 kronor ska bekosta skolskjutsar till Kolsva. Detta strider helt mot kommunallagens andra kapitel §2. Där det står att en kommun måste behandla alla medborgare lika. Det vill säga erbjuda alla barn som valt och kommer att välja skola i annan kommun än Skinnskatteberg.

Vad detta kommer att kosta är väldigt oklart. Att det kommer att kosta är helt klart. Vad mer kommer Alliansen då att skära ner på?

Alliansens och Sverigedemokraternas beslut i fullmäktige innebär en neddragning på 1,3 miljoner kronor inom äldreomsorgen. Detta innebär cirka tre-fem personal färre som tar hand om våra äldre.

Hur tänker ni i södra kommundelen när ni blir i behov av äldreomsorg, ska ni flytta från kommunen då, på grund av att Skinnskattebergs kommun inte har råd att ta emot fler äldre?

Vi rödgröna ville minska besparingen med 630 000 kronor inom äldreomsorgen.

Men Alliansen med SD satsar i stället på en helt ny verksamhet, som kommer att kosta åratal framöver vilket innebär att till exempel äldreomsorgen får minskade anslag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons