Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår politik ger tydliga resultat i Norberg

Vi socialdemokrater gick till val 2014 på ett lokalt program med 30 punkter som vi lovade norbergarna att verka för. Nu, när ungefär halva mandatperioden har passerat, är det hög tid att utvärdera hur det har gått.

Annons

Glädjande nog är 13 av de 30 punkterna klara eller på god väg att kunna bockas av. 11 punkter är påbörjade men mycket arbete återstår och 6 punkter har vi inte lyckats ta oss an än. Detta är ett resultat som vi är ganska stolta över, med tanke på de stora utmaningar vi också har hanterat de senaste åren, men vi är långt ifrån nöjda. Vi tycker att norbergarna ska kunna förvänta sig mer av oss innan det är dags att gå till val igen i september 2018.

Nu har kommunen en kostchef och 13 miljoner kronor har investerats i ett nytt och bättre kök på Björkängen. Det är bra för våra äldre och det är bra för personalen som lagar maten. Det finns i dag betydligt fler vuxna i skolan, alla barn i grundskolan erbjuds kostnadsfri läxläsningshjälp och den som behöver kan få barnomsorg på kvällstid.

Vi har dubblat anslaget till Norbergs ungdomsråd, infört ett ungdomsråd för mellanstadiet och utökat öppettiderna på fritidsgården Unkan. Det finns plats för alla äldre som behöver särskilt boende, äldre kan äta mat och umgås och alla par som båda har särskilt boende kan, om de vill, bo tillsammans. Kulturstipendiet är återinfört och det finns ett rabatterat busskort för ungdomar.

Gott så, men vi är långt ifrån klara.

Vi har inte lyckats skapa ett traineeprogram för unga arbetslösa tillsammans med näringslivet. Det finns inte någon ny idrottshall. Norberg har ännu inte någon social investeringsfond. Äldre kan inte i högre utsträckning än tidigare välja vad de vill ha hjälp med. Det, och mycket annat, ska vi jobba vidare med.

Vi är stolta över det förtroende norbergarna har givit oss och vi gör allt vad vi kan för att leva upp till förväntningarna. När det är dags att rösta om vilka som ska styra Norberg efter 2018 lovar vi att ännu fler löften ska vara uppfyllda.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons