Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför låta valets förlorare styra skolan?

Det är en besvikelse att vänsterpartister ska få fortsätta att leda skolpolitiken i Fagersta.

Annons

Vi har läst och hört i media att många går ut grundskolan i Fagersta med alldeles för dåliga betyg och att vi är bland de sämsta i landet på flera områden inom skolan.

Med barn i skolåldern var det förstås intressant att höra vad de båda socialdemokrater som ringde på min dörr en kväll före valet hade att komma med.

De sa att skolan var ett högt prioriterat område för sossarna i Fagersta och skulle deras parti gå framåt och bli störst så skulle det absolut bli bättre än det varit med vänstern.

Jag tyckte det lät bra och la min röst på sossarna som ju gick framåt ordentligt medan vänstern gjorde ett katastrofval och förlorade väl nästan hälften av sina röster i Fagersta.

Jättebra trodde jag tills jag slog upp FP i fredags och såg att vänstern ska sitta kvar som politiskt ansvariga för skol- och utbildningsområdets båda styrelser.

Såklart man blir besviken och undrar hur sosseledningen egentligen tänkt när man låter vänsterpartister vara de högsta politiska företrädarna för skolorna i fyra år till.

Jag förstår att man måste kohandla om makten när man inte har majoritet men varför välja att släppa ifrån sig något så viktigt som skolfrågorna när Fagersta redan har så väldigt många outbildade ungdomar som inte kan få jobb eller komma in på någon utbildning?

Det hade väl varit bättre om vänstern fått ta ansvaret för ekonomin, det är de ju bevisligen bra på i alla fall.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons