Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så tyst om kritiken?

Skolinspektionen granskade skolan under december 2015/januari 2016.

Annons

Den 27 januari 2016 riktade Skolinspektionen skarp kritik mot huvudmannen, det vill säga ansvariga politiker, och kommunen fick ett föreläggande att inkomma med ett svar senast 29 april 2016.

Den 5 april fick vi, oppositionen, kännedom om detta genom ett mejl från förvaltningen. Varför undanhåller Alliansens information?

Skolinspektionens kritik och föreläggande togs inte upp på det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen den 5 april trots att vi, kommunen, ytterst ansvariga politiker är huvudman som skulle inkomma med svaret senast 29 april. Varför?

Ulf Kjellin, vice ordförande i kommunstyrelsen, fick frågan angående detta under kommunfullmäktige den 25 april av en ledamot eftersom Carina Sándor, kommunalråd, var frånvarande. Svaret löd ”Om du inte har fått svar från sektorchefen och inte från Carina Sándor så är det riktigt elakt att ställa frågan till mig för du kommer inte att få något bättre svar av mig”.

Vad menar du, Ulf Kjellin? Har du inte heller känt till denna allvarliga kritik från Skolinspektionen? Vad menar du med att det är elakt att fråga dig? Du är vice ordförande i kommunstyrelsen, är du inte medveten om ditt ansvar, dina skyldigheter gentemot kommunen och medborgarna?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons