Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa hänsyn, mc-förare!

En del mc-förare gör för mycket väsen av sig.

Annons

Det är alltid lika skönt med värme efter en vinterperiod. Dagarna blir längre, kvicksilvret stiger och antal soltimmar ökar. Träden blomstrar och bildar vackra utsikt över parker.

Det finns en grupp av människor som har längtat extra till våren och det är förstås motorcyklisterna. Vintertillståndet omöjliggör nästan en mc-färd och får motorcyklarna att stå inlåsta i garaget. Därför är våren alltid lika uppskattat för denna grupp.

Det är dock något som jag inte alls uppskattar och jag är även säker på att många andra håller med. Jag har full förståelse att man vill ut och åka, men det gäller att respektera och visa hänsyn för människorna omkring. Se till att kontrollera ljudnivån och ni behöver verkligen inte gasa på en 50-sträcka i en bostadsområden. Det sista man vill är att få en ljudvåg på över 100 dB rakt genom öronen.

Det är både respektlöst och hänsynslöst, om ni försöker söka andras uppmärksamhet på detta sätt, så kan jag garantera er att varenda invånare tappar respekten för er. Det lämpligaste sättet att förebygga detta är att ni monterar ljuddämpare på era motorcyklar. Då slipper vi väsendet och ni återfår er respekt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons