Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokraternas matlåda blev S-märkt

Annons

Socialdemokraterna och vänstern verkar i sitt politiska värv Norberg ha hittat ett nytt grepp för att utforma en attraktiv politik. Det går till så att kommer det in motioner eller medborgarförslag som ser bra ut – bered förslaget och under tiden gör du om det och stämplar ett S på förslaget. Då har det vips konverterats till ett socialdemokratiskt förslag som kan ge glans åt det egna partiets handlingskraft och förträfflighet. Det ursprungliga förslaget anses sedan besvarat eftersom åtgärderna i förslaget redan genomförts.

Det verkar vara det som hände med Demokraternas medborgarförslag om bättre mat för brukarna inom hemtjänsten. Vi har debatterat saken i Fagersta-Posten under hösten. Inget hände dock tills vi kunde ta del av ett protokoll från kommunens sociala utskott den 21 februari. Där framgår att utskottet återinför biståndet som innebär varma matlådor för brukare i hemtjänsten, något man tog bort 2016. I efterföljande utskott behandlar man Demokraternas medborgarförslag om bättre matlådor. Beslutet blir att förslaget är besvarat eftersom utskottet redan ordnat detta.

Vi från Demokraternas sida kan gratulera brukarna till att få bättre kosthållning men från vi anser att förfarandet är både oskickligt och oetiskt. Är makten så åtråvärd att man obehindrat gör andras förslag till sina utan att eftertanke om att det kanske är fel. Är det inte bättre att välkomna andra initiativ – det skulle nog innebära ett högre grav av samarbete än vad det är idag.

Christer Filipsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons