Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är snorhalt i Skinnskatteberg

Annons

I musikalen Kristina från Duvemåla finns låten "Guldet blev till sand." Skinnskattebergs vägförening verkar ha drabbats av det omvända nämligen att "Sanden blev till guld", eftersom man underlåter att sanda våra gator och guld kan man inte slösa med.

Alla gator är helt under isen eller rättare sagt isen är över gatorna. Det är märkligt att det inte finns någon ansvarig som är ute och kontrollerar hur det ser ut med halkbekämpningen. Före jul sandades det rejält som om nu räcker det för i vinter. Det töar och fryser på, det regnar och det fryser på. Då förstår de flesta att det blir is på gruset och det blir som en isbana på gatorna.

Om det mot förmodan är någon ansvarig som åker runt och tittar hur det ser ut och ser det underliggande gruset och tycker att det är bra sandat. Ta då och stanna bilen, stäng av motorn och ta en liten promenad och känn efter hur det ligger till. Det är snorhalt över allt.

Om det nu beror på entreprenören som inte sköter sitt åtagande då måste ju någon ansvarig i vägföreningens styrelse ta kontakt och se till att det blir utfört eller skaffa någon annan som utför jobbet. Det såg ut på samma sätt förra året runt nyår och ett tag därefter.

Ser fram emot ett svar från någon ansvarig i Skinnskattebergs vägförening varför det ser ut som det gör.

Arne Bergdahl

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons