Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 ”Det här är ett kapat förslag”

En skejtbowl kommer att byggas i Vilhelminaparken. Dick Helsing (M) är sur över hur beslutet tagits. Han menar att vänstern norpat hans idé.

 – Jag är jäkligt förbannad, säger Dick Helsing.

För fyra år sedan skrev han en motion om att bygga en park för skejtboardåkare i Fagersta. Kostnaden har varit en stötesten och inget har blivit av trots att han lämnat in flera motioner.

I maj i år lämnade Pia Tinoco Boiardt (V) in ett billigare förslag om en så kallad skejtbowl, en form av skejtboardramp, till kommunstyrelsen.

Hennes förslag klubbades igenom på tisdagens kommunstyrelsemöte.

Moderaterna reserverade sig mot beslutet på grund av Helsings motion. Dick Helsing själv är upprörd över situationen. Han misstänker att skejtbowlen är valfjäsk från Vänsterpartiet.

– Det här är ett kapat förslag. De vill ta åt sig äran för att något positivt görs för ungdomarna i Fagersta, säger han.

Helsing tycker visserligen att det är bra att skejtbowlen byggs, men han menar att beslutet kom ovanligt fort och att det inte gått till som det borde.

– Kutym är att man lämnar in förslag på sådant här via kommunfullmäktige, säger Dick Helsing.

– Om han vill ha en skejtpark och det blir en skejtbowl nu, vad är han irriterad på? Är han irriterad på att han inte fick stå för det?, frågar sig Pia Tinoco Boiardt.

Hon tycker det är löjligt att se skatebowlen som valfjäsk.

– Skulle vi inte beslutat om det på kommunstyrelsen nu, så skulle vi inte kunna göra det i år över huvud taget. Min grej är inte att dra ut på saker, säger hon.

Hon menar att Helsings förslag var vagt och kostsamt. Och hon påpekar att hon började arbeta med skejtbowlen efter att ha tagit del av förslag från unga i Fagersta.

– Utbildnings- och fritidsnämnden har haft ett samarbete med NVU där elever från samhällsprogrammet har gett förslag på hur ungdomskulturen ska utvecklas i Fagersta. Jag tog tag i ett av förslagen om en skejtpark, förklarar Pia Tinoco Boiardt.

Skejtbowlen ska placeras på en gräsyta som ligger bortanför Vilhelminaparkens damm och intill Dalavägen. Anläggningen kommer att kosta 150 000 kronor.

– Att ungdomarna får ha en plats i centrum och att vi har fått igenom det till ett rimligt pris känns som en seger, säger Pia Tinoco Boiardt.

– Vi har gjort det här till ett socialt projekt där byggprogrammet på Brinellskolan är de som bygger skejtbowlen, tillägger hon.

Dick Helsing vill se en större skejtpark och han vill att den byggs nära Risbroskolan. Det kan kosta cirka 4 miljoner kronor, menar han.

– Det är dyrare. Men det är lågt underhåll och det går att göra avskrivningar under lång tid, säger han.

Senast i slutet av maj ska skejtbowlen stå färdig.