Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kan bara bli bättre"

Per-Ols IBF gjorde bra ifrån sig i damtvåan den här säsongen. Man var med där uppe, som vanligt, men räckte inte hela vägen. Det blev inget kval till division 1, men redan nu siktar man högt inför nästa säsong.

Annons
Per Ols Frida Mattson

- Inför den här säsongen tappade vi en hel femma, Lovisa Hedin i målet och så åkte vi på långtidsskador. Vi fyllde på laget med yngre tjejer från egna led, säger tränaren Pasi Leinonen och forsätter.

- Med tanke på det så var det en styrka att kriga om en kvalplats. Får vi bara vara hela och friska nästa säsong och kanske få in någon förstärkning, så kan det bara bli bättre!

I dagarna blev det klart att Leinonen leder skutan en säsong till, tillsammans med Johan Sternebäck och Mikael Karlsson.

- Vi har funderat och diskuterat upplägget, men nu är det klart att vi kör vidare. Vi har mer att ge och ser redan nu fram emot nästa säsong. Lite småjusteringar blir det kanske. Vi kan ju alla bli bättre!

Per-Olstjejerna har haft det lugnt sedan serieavslutningen, men snart kör det igång igen: - På onsdag ska vi ha en lagträff med spelare och ledare. Om någon vecka börjar vi träna. Då blir det tre pass i veckan. Vi kommer träna utomhus för det mesta, men vi kommer också köra inomhus och bjuda in tjejer från andra klubbar.

Leinonen räknar med att större delen av truppen är klar i slutet av maj:

- Just nu är det inte mycket nyheter, men vi har några namn på tapeten och för dialog med ett par tjejer.

Annons