Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det köper vi till på flyget

Svenskar kan tänka sig att betala extra för att få mer
bekvämlighet på flyget. Benutrymme och barnfria zoner hör till det
man vill satsa pengarna på.

De som flyger långdistansflighter efterfrågar ofta bekvämligheter på flyget. Men enligt Tickets Novus-undersökning är det många som köper till tjänster också på kortare flyg inom Europa. Hela åtta av tio kan tänka sig att betala extra och det mest populära är större utrymme för benen.

- På flyget brukar platserna vid nödutgångarna vara de som går åt först. De erbjuder oftast större benutrymme än de övriga platserna på planet, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Andra saker vi värdesätter på flyget är wifi, barnfria zoner och en à la carte-meny. Hela 14 procent kan tänka sig att betala för att inte ha barn i närheten. Bland resenärer i åldrarna 18-29 år är den siffran högre, där uppger 27 procent att de vill slippa högljudda barn jämfört med nio procent bland 30-45-åringarna.

Wi-fi uppskattat

Enligt Martin Durnik är det fler kvinnor än män som kan tänka sig att betala extra för en barnfri zon. Männen lägger däremot hellre pengarna på wi-fi. Att kunna surfa på planet kan 19 procent tänka sig att betala extra för, 14 procent av kvinnorna och 25 procent av männen.

Sammanlagt svarade ett riksrepresentativt urval på 1 059 personer i undersökningen.

De kan svenskar tänka sig att betala extra för

1. Benutrymme, 44 %

2. Wi-fi, 19 %

3. Barnfri zon, 14 %

4. À la carte-meny, 9 %

5. Egen toalett, 7 %