Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det krävs två för att dansa tango – även i politiken

Annons

Christer Filipsson, tidigare FP-politiker, numera företrädare för lokala partiet Demokraterna i Norberg.

Det förra kommunalrådet i Norberg, socialdemokraten Åsa Eriksson, beklagar sig (6/12) över att Putte Dahlström (PNF) inte tackade henne för att hon snabbt och resolut löste tomtproblemen på Mynttorget i Norberg.

Jag, före detta folkpartiets ordförande, Christer Filipsson, vill dock tacka dig för det arbete du utfört som kommunalråd i Norberg under de senaste sju åren. Trots att du står för en annan politiskt hållning än jag så tycker jag att du förtjänar beröm för ditt arbete. Du växte ut som en riktig ledargestalt när den stora skogsbranden var nära att sluka Norberg. Du stod upp för Norberg när Migrationsverket belastade alla resurser med den stora mängden ensamkommande och nyanlända. Jag är säker på att du kommer att vara en god tillgång i riksdagen. För egen del tycker jag också att du är en trevlig person som har lätt att lyssna och som sprider en positiv känsla till andra.

Det krävs dock två för att dansa tango och för närvarande väntar vi fortfarande på att en danspartner skall bjuda upp oss. Det enda vi fått hittills är syrliga kommentarer över att vi överhuvudtaget tror att någon vill dansa med oss. Vi har ju redan en fin hall som löser allt.

Det är lätt för andra att klaga på att debattklimatet inkluderar så mycket gnäll. Jag vill påstå att debattklimatet i den här kommunen försämrats av att etablerade partier som S, V, M, C och Liberalerna uppvisat en total nonchalans genom att vägra att svara på de frågor vi ställer.

Peter (4/12) slog verkligen huvudet på spiken när han i Fagersta-posten redogjorde för att politikerna i Norberg inte tar ansvar för de beslut som fattas i fullmäktige. Om man hade gjort det så kunde man i vart fall gå ut och motivera och försvara sitt beslutsfattande.

Demokraterna har regelbundet under det senaste året ställt konkreta och adekvata frågor om flera kostsamma beslut som fattats av kommunfullmäktige. Ingen politiker har bemödat sig att svara på våra frågor. Istället har man fokuserat på att kritisera frågeställarna och anklaga oss för att vara gnällspikar.

Så vill Åsa Eriksson och hennes partivänner ha ett bra debattklimat i Norberg, börja med att bemöta och svara på de frågor vi ställer. Det skulle vara ett bra sätt att visa att ni respekterar även de som kritiserar. Då kommer också det goda debattklimatet tillbaka. Alla har rätt till sina åsikter och samarbete startar alltid med en dialog.

Vi väntar på att bli uppbjudna!

Christer Filipsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons