Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ryckiga vädret håller i sig

Helgen kan få både solchanser och kraftiga snöfall i norra länsdelen. Temperaturerna pendlar över och under noll. 

Annons
Vädret i norra länsdelen blir omväxlande, med både snö och uppehåll och blandade temperaturer.

Himlen kan komma att spricka upp i norra länsdelen i dag, fredag, berättar Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

- Det börjar spricka upp i de södra delarna av Västmanland, och det finns chans till solchanser även hos er under dagen. Men sedan från sen eftermiddag blir det mulet igen, säger han.

Snön kommer falla under helgen. Men exakt när den kommer är lite oklart, enligt Erik Rindeskär.

- Risk för snö finns från sen fredagseftermiddag, men till kvällen har den definitivt kommit. Det ser ut att kunna bli ett ganska kraftigt snöfall i helgen, säger Erik Rindeskär och fortsätter: 

- Mest snö ser ut att komma under natten till lördag eller under lördag morgon och förmiddag. Natten mot söndag eller söndag morgon försvinner snön. Men sedan kan den vara tillbaka på kvällen igen. Totalt kan det falla uppemot 25 centimeter i helgen.

Temperaturerna i helgen rör sig mellan två-tre minusgrader till nollgradigt i norra länsdelen. De ombytliga vintertemperaturerna hör till undantagen, berättar Erik Rindeskär.

- Vädret har väldigt svårt att bestämma sig. Normalt på vintern kommer ett högtryck in från Ryssland och vi får en mer beständig kyla. Men denna vintern har varit lite fram och tillbaka, på grund av ett lågtryck från Atlanten.

Annons