Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor frustration hos ineffektivt Per-Ols: "Så infernaliskt svårt att sätta bollarna"

Det var frustrerat hos Per-Ols damer i söndags. En radda missade målchanser följdes av förlust, 1-3 hemma mot Karlstad.

Annons

Per-Ols damer kunde inte utnyttja sitt chansövertag.

Chanserna radades upp – men ineffektiviteten var slående från Per-Ols damer. Trots ett övertag i heta chanser föll laget med 1-3 hemma mot Karlstad IBF Ungdom.

– Vi har så infernaliskt svårt att sätta dit bollarna. Jag tycker att det är vi som borde ha mer på tavlan än de har i dag. Men det är så, man måste vara effektiv, säger Per-Ols tränare Dennis Skult och fortsätter:

– Det här är en så jämn serie att man måste göra det man ska när man är på plan. Gör man inte det blir man straffad.

Per-Ols inledde matchen lite tillbakadraget, och gav motståndarna mycket tid med bollen. Men allt eftersom matchen gick satte man upp en högre press, och tog med det över mer och mer av spelet.

– Ja, vi vågar inte gå med full press hela tiden för då blir vi nog straffade. Men vi försöker, vi flyttar upp lite grann under andra och sen inför tredje sa vi bara att nu går vi för fullt och försöker trycka, säger Skult.

I den tredje perioden var det också Per-Ols som jagade hårt efter en kvittering, i underläge 0-1. Laget fick flera heta chanser, men lyckades vid olika tillfällen varken träffa bollen eller målet. I stället kunde Karlstad utöka, och frustrationen och stressen ökade i Per-Ols.

– Det blir ju så, man får den där panikkänslan. Vi har chanser men vi gör inte mål, då börjar man ju fundera mer och mer.

Med fyra minuter kvar att spela reducerade så Emma Adolfsson för Per-Ols, och därefter inleddes en intensiv jakt på kvitteringsmålet. Men trots att man hade ett par chanser till blev det inget, och i stället kunde Karlstad fastställa 1-3.

– Vi får ta och träna skott. Spela innebandy kan vi ju göra, men vi måste träna mer på skott känns det som.

Annons