Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre utlandsproffset och landslagsspelaren klar för VSK

Louay "Lolo" Chanko är klar för VSK.
Efter flera år utomlands återvände han 2012 till Sverige och Syrianska, men nu tar han flyttlasset och beger sig till Västerås.

Annons

Louay

Han har spelat i landslaget.

Han har vunnit svenska cupen och tagit SM-guld flera gånger.

Han har representerat klubbar som Djurgården, Ålborg och AEK Aten.

Nu är han klar för VSK.

"Det känns jätteroligt och det är viktigt att påpeka att det här är en långsiktig lösning. Han har ambition att ta sig tillbaka till planen efter skada men oavsett vad som händer så vill vi ha in honom som ungdomsledare", säger VSK:s klubbchef Michael Campese till klubbens webbplats.

37-åringen har de senaste åren spelat för Syrianska, men efter att hans kontrakt gick ut efter säsongen har hans fotbollsframtid varit osäker.

Nu tar han fotbollsskorna och den rutin i överflöd han samlat på sig under en lång karriär och flyttar till Västerås.

Förra säsongen gjorde han 19 matcher för Syrianska i superettan, varav 18 från start. Totalt gjorde han 102 matcher under sina fem år i Syrianska.

Kontraktet med VSK är skrivet på ett år.

"Lolo har varit medgörlig i kontraktsskrivandet där vi tillsammans har hittat en lösning som baseras på prestation om och när han blir återställd från sin skada. Han har gjort ett gott intryck på oss och vill till Västerås av flera olika anledningar. Dels som spelare och tränare men också av privata skäl", säger Campese till sajten.

Annons