Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Mjällbys ord om Fagerstastjärnan Emil Zoltek: "Kul att få en bild av honom"

Från serieseger i division 4 – till att bli omtalad av landslagsikonen Johan Mjällby.
Där är Emil Zoltek just nu.
– Det är kul att få se en bild av honom, säger VSK Fotbolls manager.

Annons

VSK Fotboll är ute på jakt efter spelarfynd till truppen 2017.

Spelare som Mathias Benker (högerback, Gamla Upsala), Mikael Mellberg (forward, Gamla Upsala), James Burgin (vänsterback/mittfältare, Piteå FC), Tobias Johansson (målvakt, GAIS), Mathias Ahlnander (målvakt, Dalkurd), Adam Bergmark (forward, Täby) och Oscar Danielsson (mittfältare, IK Franke) har visat upp sig för Johan Mjällby under november månad.

En annan är Fagerstastjärnan Emil Zoltek – som fortsätter att träna med VSK under november.

– Vi har Emil (Zoltek) från Fagersta som öst in mål där. Det är kul att få se en bild av honom, en spelare från närområdet, säger Mjällby.

Om provspelen i stort säger den tidigare landslagskaptenen och numera managern för Västmanlands högst rankade klubb:

– November och nu efter säsongen handlar om att bjuda in spelare och chansa lite. Det är ingenting som kostar oss något att se folk visa upp sig. Sedan är det naturligtvis en jackpott om man hittar någon. Det är alltid svårt för provspelare att visa sig på två, tre pass i en ny miljö. Men vi försöker se om det finns något som vi kan diskutera och som får mig, Thomas och Leffe att få upp ögonen, säger Mjällby.

– Det har varit både upp och ner och så är det när man bjuder in folk som chansningar. Men visst finns det folk som visat saker och jag har ett intresse för vissa av dem.

Mjällby är tydlig med att VSK inte kommer stressa över att signa spelare utifrån.

– Jag kommer inte ta några superbeslut innan januari utan lämna några positioner öppna. Jag vill naturligtvis att min önskelista ska bli sann så att vi kan gå för målet och visionen. Är jag inte nöjd kommer jag inte rapa ut att vi ska gå upp, då måste jag känna att vi är tillfreds och har en möjlighet.

– Till att börja med vill vi försäkra oss om att de spelare som varit här och gjort det bra under säsongen stannar och utgör grunden. Det är jätteviktigt.

Emil Zoltek, Fagersta Södras skyttekung provspelar med VSK.

Annons