Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittfältaren lämnar VSK – berättar om beslutet: "Förvånad att jag känner så"

Han anslöt till VSK Fotboll som ett framtidsnamn med potential.
Men redan innan tävlingssäsongen startar väljer Oscar Danielson att lämna Grönvitt – för spel i division 3 med IK Franke.
– Ska jag vara ärlig så är jag förvånad att jag känner så här. Jag har sett fram emot det här väldigt länge, med atmosfären och allting, säger mittfältaren.

Annons

Oscar Danielson, kommer inte att spela för VSK 2017.

2016 var ett bra år för Oscar Danielson.

Mittfältaren var en av de västeråsarna som gick fram mest – sett över de fyra division 2-klubbarna staden hade då.

VSK Fotboll såg potentialen – och var berett att signa Danielson från Franke.

Men så kommer det inte att bli. Träningsmatchen borta mot BK Forward blir den sista för mittfältaren i Grönvitt under den här sejouren.

Danielson väljer att återvända till IK Franke, som spelar i division 3 säsongen 2017.

– Det beror på lite olika faktorer. Den största är att jag känner att jag behöver ett år på mig att fundera hur jag vill göra med studier, det är det jag vill prioritera i första hand, säger han till VSK Fotbolls hemsida.

Oscar Danielson, för VSK i en träningsmatch borta mot BK Forward.

Om sin tid i Grönvitt:

– Det har varit lärorikt och jäkligt kul. Under den här perioden har jag varit med och lirat någon match och kommit in i laget på ett bra sätt. Nu mot slutet har det känts annorlunda, har inte riktigt svar på vad.

Värvningen av Danielson skulle bli ett led i steget att säkra de mest lovande västmanländska spelarna till Grönvitt. Och för mittfältaren var 2017 början på en satsning mot elitfotbollen.

Något oväntat tar situationen nu en annan riktning.

– Ska jag vara ärlig så är jag förvånad att jag känner såhär. Jag har sett fram emot det här väldigt länge, med atmosfären och allting. Jag tycker själv att det är tråkigt. Gällande VSK har jag bara gott att säga, säger Danielson.

Annons