Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda sågningen efter Syrianskas fiaskosäsong: "Ett hån mot alla"

Söndagens stora hemmaförlust mot Sundbybergs IK blev spiken i kistan som innebar att Syrianska IF Kerburan åker ur division två.
– En insats som inte kan klassas som något annat än en uppgiven sådan, skriver informationsansvarige Kristoffer Lövberg på klubbens hemsida.

Annons

Katastrofsäsongen bekräftades fullt ut när Syrianska förnedrades med 1–6 på Wenströmska IP mot Sundbybergs IK. Med endast tio inspelade poäng efter 23 omgångar ligger klubben sist i tabellen, hela elva poäng efter Håbo FF och BKV Norrtälje, vilket innebär att nedflyttning är ett faktum.

Den svindlande målskillnaden på -54 är dessutom den överlägset sämsta i serien.

– Läget må ha varit mörkt inför matchen, men att låta sig förnedras på det sätt man gjorde denna eftermiddag är ett hån mot alla de som fortfarande bryr sig det minsta lilla om klubben, skriver Kristoffer Lövberg på klubbens hemsida.

Trots 1–2 i halvtid efter ett mål av Asmir Suljicic, och vad som beskrivs som en relativt jämn matchbild, tappade laget allt i andra halvlek. Han skriver att spelarna agerade ryggradslöst i matchens slutskede och att flera såg ut att ha tankarna på helt annat håll.

– En förlust som föranledes av en insats som inte kan klassas som något annat än en uppgiven sådan, skriver han på hemsidan.

Om de tre kvarvarande omgångarna skriver Lövberg att de måste ta tillvara på situationen för att komma ur den här säsongen med någon som helst heder i behåll.

VLT har försökt nå sportchefen Gebro Akpinar och Kristoffer Lövberg utan framgång.

Mer läsning

Annons